Jeannette Jansen is ontwerper/sieraadontwerper en geeft les aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design

Hi Jeannette, 

Waar haal je je inspiratie vandaan voor het maken van sieraden?

Dit één-vraag interview is snel beantwoord: overal. 

Ik vind alles wat ik om me heen zie inspirerend, in de stad, in de natuur. En ik heb nogal een fascinatie voor kitsch en alles dat glittert. Mijn moeder vertelde mij ooit dat zij als teenager met een oogpotlood een zwarte lijn op haar kuiten tekende zodat het leek op een naadpanty. Fantastisch toch! Dat beeld is mij altijd bijgebleven.

Glassteentjes die doen

alsof ze briljanten zijn

De tragiek van iets willen voorstellen en hoe gênant mis dat kan gaan. Glassteentjes die doen of ze briljanten zijn, de flakkerende kerstverlichting die ergens nog aan kaarsjes moet herinneren, kunstnagels, selfies, daar zit dat ook in. Heel fascinerend. 

En dan maar zien dat alles naar werk te vertalen zonder in clichés verzeild te raken. Dát is de uitdaging.

www.the-manyfold.com